Tips voor goedkoop parkeren op de luchthaven van Charleroi

  1. Reserveer je parkeerplaats : wanneer het druk is, kunnen bepaalde parkings snel volzet zijn. Wil je niet enkel garantie van een parkeerplaats, maar ook zeker zijn dat je een vaste prijs betaalt voor je parkeertijd? Reserveer dan je parkeerplaats vooraf!
  2. Gebruik alternatieve parkeermogelijkheden: parkeren hoef je niet noodzakelijk op de luchthaven zelf te doen. Vaak zijn er genoeg alternatieven in de rechtstreekse omgeving voorhanden waarmee je vele euro’s bespaart per dag. Bovendien kan je vaak gebruik maken van een gratis shuttle tussen het parkeerterrein en de luchthaven. Ook bij Charleroi zijn er vele parkings in de directe omgeving . Klik hier voor een volledig overzicht van alle alternatieve parkeermogelijkheden.
  3. Maak gebruik van een Park, Sleep en Fly-formule: vele hotels in de omgeving van de luchthaven bieden je een goedkoop arrangement bij waarmee je een overnachting combineert met een periode gratis parkeren, en bovendien een gratis shuttledienst naar de luchthaven. Zo geniet je niet alleen van je nachtrust, maar kan je ook je wagen in alle rust achterlaten tijdens je vakantie. Bovendien is deze formule zeer voordelig. In Charleroi biedt het Van Der Valk hotel deze formule aan.
  4. Neem alle factoren in rekening, niet enkel de prijs: reizen moet in de eerste plaats een moment zijn waarop je jezelf kan ontspannen. Het uiterste uit de kan halen en elke euro in twee bijten zal je gegarandeerd kopzorgen bezorgen. Daarom kan het interessant zijn om ook te overwegen in welke mate een parkeermogelijkheid bijdraagt aan je gemoedsrust: een parking dicht bij de luchthaven zal weliswaar iets meer kosten, maar als je daardoor gerust op reis kan vertrekken, doordat je wagen veilig en droog gestald staat, kan dit nog altijd een interessante optie zijn tegenover bijvoorbeeld een onbeveiligd parkeerterrein. Neem dus zeker alle opties in overweging.

 

LuchthavenCharleroi.be Nieuws

Meer antiterreurmaatregelen op de luchthaven van Charleroi

De luchthaven van Charleroi kondigt aan dat haar veiligheidsmaatregelen verder aangescherpt worden om de terreurdreiging beter het hoofd te bieden. In het licht van de recente aanslagen met voertuigen zoals in Nice of Berlijn, plaatste luchthaven nu ook obstakels die zo’n aanvallen moeten verijdelen. Het gaat onder meer over aangescherpte controles voor voertuigen, reeds op 800 meter van de luchthavengebouwen, maar ook over regelbare versperringen, die telescopisch tot een hoogte van 120 centimeter kunnen worden opgetrokken.

Als inspiratiebron voor de nieuwe beveiligingsmaatregelen ging de luchthaven van Charleroi te rade bij de luchthaven van Tel Aviv (Israël), die wereldwijd als één van de sterkst beveiligste luchthavens bekend staat.

De nieuwe maatregelen luiden een nieuwe fase in voor de aangescherpte beveiliging die op de luchthaven geldt na de aanslag op de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016. Ook toen werden maatregelen getroffen om de luchthaven beter te beveiligen, uit vrees voor nieuwe aanslagen. Er werd onder andere eenveiligheidstent opgetrokken waarbinnen controles konden worden uitgevoerd, en ook de express-parking werd tijdelijk gesloten omdat deze zich zeer dicht bij de centrale hal van het luchthavengebouw bevondt.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws

Slapen op de luchthaven, is dat een goed idee?

Prijsbewust reizen betekent vaak ook gebruik maken van vluchten in de vroege uren, of laat op de avond. Veel reizigers verkiezen immers comfort boven hun budget, en reizen liever in het midden van de dag. Hierdoor zijn deze vluchten aan het begin en het einde van de dag een stuk minder gewild, en zijn de tickets dus ook goedkoper.

Het gevolg ervan is dat veel reizigers ervoor kiezen om te overnachten op luchthavens. In vele luchthavens ter wereld zie je dan ook slapende mensen, op stoeltjes, banken of als het écht moet gewoonweg de grond. Het spreekt voor zich dat dit niet tot een aangename nachtrust leidt, hoe goed je tijdelijke slaapplek ook is.

Op de luchthaven van Charleroi is overnachten in de terminal of de luchthavengebouwen niet mogelijk: de luchthaven sluit immmers ’s nachts, nadat de laatste vluchten geland zijn, tot ’s morgens vroeg wanneer de voorbereidingen voor de eerste inkomende vluchten beginnen. Concreet sluit de luchthaven tussen 23u en 6u30.

Dat de luchthaven sluit, moet echter geen gemis zijn: je zal nog steeds gebruik kunnen maken van die goedkope eerste of laatste vluchten, doordat verscheidene hotels in de omgeving van de luchthaven zijn opgericht. Het Van Der Valk hotel biedt de ideale oplossing voor de prijsbewuste reiziger: met de “Park, Sleep & Fly”-formule kunnen reizigers goedkoop overnachten, hun wagen tot 2 weken gratis parkeren én krijg je er bovendien een gratis shuttle naar de luchthaven bovenop!

Reserveer hier uw Park, Sleep & Fly formule!

Op die manier hebben reizigers dus een beter alternatief dan vele andere, zelfs gerenomeerde internationale luchthavens: goedkoop vliegen met vroege of late vluchten én het comfort van een goede nachtrust, inclusief parking.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws

Luchthaven Charleroi vijfde slechtste van de wereld?

Reiswebsite eDreams gaf vandaag de resultaten vrij van hun jaarlijkse luchthaven-enquete, waarin reizigers bevraagd worden naar hun ervaringen met luchthavens wereldwijd. Opmerkelijk is dat de luchthaven van Charleroi, Brussels South Charleroi Airport, de betreurenswaardige eer heeft om tot vijfde slechtste luchthaven ter wereld gekroond te worden.

Charleroi bevindt zich overigens niet in klein gezelschap onderaan de ranglijst: ook luchthavens in Berlijn (Texel), New York (La Guardia en JFK) en Londen grepen naast de punten. Desalniettemin waren alle luchthavens niet gebuisd in het onderzoek, met scores boven de 3 punten op 5. Charleroi zelf scoorde 3.4/5.

Vermeldenswaardig is dat de manier waarop de data werd verzameld en hoe deze werd geïnterpreteerd en gegradeerd niet vermeld wordt in de aankondiging. Ook de volledige ranglijst is niet beschikbaar, slechts de bovenste en onderste regionen, alsook enkele klassementen over o.a. de wachtruimten en andere specifieke facetten.

Luchthavens die wel in de prijzen vielen zijn Helsini, Glasgow en Zurich, telkens met scores van respectievelijk 4.19, 4.2 en 4.3 op 5.

Foto door Antonio Zugaldia.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws

Drukke krokusvakantie in het verschiet op Brussels South Charleroi Airport

De start van de krokusvakantie gaat op de luchthaven van Charleroi niet onopgemerkt voorbij. De verlofperiode zorgt voor een toegenomen drukte, tot maar liefst 20 000 passagiers per dag.

Ook de luchthaven van Zaventem, Brussels Airport, verwacht een drukke kokusvakantie. Touroperator TUI kondigt intussen aan dat er dit jaar 13 procent meer Belgen op vakantie gaan, wat ongetwijfeld welkom nieuws is na de terugval die de sector kende na de aanslagen van 22 maart.

Foto door Ines S.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws

Ryanair opent nieuwe bestemming vanop Charleroi: Eilat

Charleroi krijgt er vanaf oktober 2017 een nieuwe bestemming bij: de Israëlische badplaats Eilat. Dat kondigde de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair vandaag aan. Tijdens het winterseizoen zal Eilat tweemaal per week worden bediend.

Eilat is een badplaats in het uiterste zuiden van Israël. Hierdoor ligt de stad aan de Golf van Akaba, een uitloper van de Rode Zee, en dus niet aan de Middellandse Zee. Het is een populaire vakantiebestemming, dankzij de prachtige koraalriffen die men er kan aantreffen (de meest noordelijke ter wereld), de uitgestrekt stranden en het bruisende nachtleven in de stad. Eilat is vooral op het gebied prijs/kwaliteit een echte aanrader: dankzij een vrijhandelszone zijn toeristische voorzieningen goedkoper in Eilat dan elders in het land.

Foto: Daphna Tal.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws

Luchthaven Charleroi neemt tweede terminal in gebruik

De luchthaven van Charleroi kende de afgelopen jaren een sterke groei, en behandelde in 2016 maar liefst 7 miljoen passagiers. Om de oorspronkelijke terminal wat te ontlasten werd daarom beslist om een tweede terminal te openen, in het verlengde van de reeds bestaande terminalgebouwen.

Het nieuwe gebouw met maar liefst 5 800 vierkante meter telt 8 incheckbalies en drie gates, maar zal voorlopig enkel gebruikt worden tijdens de drukke ochtend- en avondspits op de luchthaven. Op langere termijn bieden de faciliteiten uiteraard genoeg ademruimte voor de luchthaven om te groeien. En daar zijn de uitzichten rooskleurig: in de toekomst hoopt men bij Brussels South Charleroi Airport maar liefst 10 miljoen passagiers per jaar te kunnen ontvangen.

Foto door Cha Gia José.

LuchthavenCharleroi.be Nieuws